Концесията на пристанищата коментира синдикалният лидер Пенка Илиева относно Пристанище Варна-Запад“:Концесионирането

...
Концесията на пристанищата коментира синдикалният лидер Пенка Илиева относно Пристанище Варна-Запад“:Концесионирането
Коментари Харесай

Синдикалист: Пристанище Варна плащаше тока на заведенията на Морска гара! Концесията е свързана с две групировки

Концесията на пристанищата разяснява синдикалният водач Пенка Илиева относно Пристанище „ Варна-Запад “:

Концесионирането на пристанищата у нас е обвързвано главно с две групировки. Това сподели за Радио Варна Пенка Илиева, която е синдикален водач към КНСБ в Пристанище „ Варна-Запад “. " Концесията на обещано пристанище нормално е съпроводена с всеобщо редуциране на служащи и понижаване на заплатите ", съобщи още Илиева, оповестява

Коментарът й е във връзка думите на заместник-министъра на превоза Владимир Върбанов, който заяви, че оператори на пристанища от европейски и международен мащаб демонстрират интерес към концесионирането на пристанище Варна. Според синдикалистът, първо би трябвало да бъде признат Мастър проекта на пристанището и по-късно да се мисли за концесия.

Заплатите на работещите във варненския порт са малко под междинните за страната, сподели още Пенка Илиева и акцентира: " Преди 15 години междинната заплата в пристанището беше два пъти по-висока от междинната за страната. Сега не доближаваме даже междинната заплата. Разбирате какъв брой сме се свили по отношение на заплащането ".

" Стойността на ваучерите към този момент е до 200 лв.. Защо не можем да ги получаваме? Защото няма пари. Как ще има пари, като допреди две години пристанището заплащаше тока на заведенията в региона на Морска гара. 2020 година беше издигнат новият трафопост на Трето кейово място. Чак тогава заведенията получиха обособени електромери. До тогава кой им плащаше тока?! Как ще има пари, като продължаваме да плащаме тока за осветлението на развлекателната зона ", разяснява Пенка Илиева.

Вчера Радио Варна изпрати въпроси до Министерството на превоза, за да се обясни дали страната е заплащала тока на заведенията в региона на Морска гара. До този миг няма отговор от министерството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР